Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان گفت که براساس نتايج آزمايش هاي تخصصي، مرگ قصاب بندرعباسي بر اثر ابتلا به بيماري تب کريمه کنگو تاييد شد.

به گزارش سرويس حوادث جام نيـوز، دکتر فاطمه نوروزيان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: متوفي با علايمي شبيه بيماري تب کريمه کنگو به بيمارستان مراجعه و چند روز بستري و تحت درمان قرار گرفته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وي با بيان اينکه بيمار با توجه به شغل و علايم مربوط به بيماري کنگو ، درمان لازم را دريافت کرده بود، ادامه داد: بيمار پس از چند روز بستري با رضايت شخصي از بيمارستان ترخيص و ظاهرا براي ادامه درمان به يکي از بيمارستان هاي يزد مراجعه کرده اما در آنجا با وجود تلاش پزشکان، به کما رفته و جان خود را از دست مي دهد.
دکتر نوروزيان بيان داشت: نوع شغل و علايمي که بيمار در زمان مراجعه به بيمارستان داشته ، حاکي از بيماري تب کريمه کنگو بوده که با مشخص شدن نتيجه آزمايش، اين مساله تاييد شد.

مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان با بيان اينکه بيماري تب کريمه کنگو ، يک بيماري بومي در استان است، خاطرنشان کرد: از ابتداي امسال پنج نفر مشکوک به اين بيماري بودند که يک نفر جان خود را از دست داد.

وي گفت: سال گذشته نيز سه نفر به اين بيماري مبتلا شدند که با مراجعه زودهنگام و دريافت درمان هاي لازم، تحت مداوا قرار گرفتند.
دکتر نوروزيان اظهار کرد: اين بيماري ويروسي در صورت مراجعه زودهنگام بيمار به مراکز درماني و تشخيص سريع قابل درمان است.

وي با اشاره به آمادگي بيمارستانهاي استان براي مقابله با بيماري تب کريمه کنگو، خاطرنشان کرد: تمام مراکز بهداشتي و درماني و 17 بيمارستان استان هرمزگان آماده مقابله با بيماري تب کريمه کنگو است.

نوروزيان گفت : دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان و سازمان دامپزشکي استان نظارت کامل بر مراکز عرضه گوشت دام و بيمار يابي و درمان اين بيماري دارند.
اين مقام مسئول تصريح کرد: خريداري گوشت ممهور به مهر دامپزشکي هيچ مشکلي براي مصرف ندارد.

دکتر نوروزيان با بيان اينکه اين بيماري هيچ فراگيري و شيوعي در هرمزگان ندارد، توصيه کرد: استفاده کنندگان با دستکش گوشت قرمز خام خريداري شده را به مدت 24 ساعت در يخچال در دماي يک تا چهار درجه سانتيگراد نگهداري کنند.

دکتر نوروزيان قصابها ، چوپانان، دامپزشکان ، پزشکان و پرستاران را بيشترين جامعه در معرض خطر اين بيماري معرفي کرد.

وي با بيان اينکه شهروندان نگراني در خصوص شيوع اين بيماري نداشته باشند، ابراز داشت: افراد در صورت مشاهده هر گونه علائم اين بيماري از قبيل تب ، سردرد شديد ، تهوع و استفراغ به مراکز بهداشتي درماني مراجعه کنند.

تب خونريزي دهنده کريمه کنگو (CCHF) يک بيماري ويروسي خونريزي دهنده تب دار حاد است که توسط کنه در بين حيوانات و دام ها گسترش مي يابد.
اين بيماري از آسيا ، آفريقا و اروپا گزارش شده و در کشورهاي همسايه عراق، ترکيه، افغانستان و پاکستان شايع است.

شيوع اين بيماري در فصل گرم سال همزمان با فصل فعاليت ناقل و مخزن بيماري ( کنه ها) بيشتر مشاهده مي گردد.
مهمترين راه آلودگي کنه، خونخواري کنه نابالغ از مهره داران کوچک مي باشد.

يک بار آلودگي موجب مي شود کنه در تمام طول مراحل تکامل آلوده باقي بماند و کنه بالغ ممکن است عفونت را به مهره داران بزرگ مثل دامها منتقل کند.
بيماري در حيوانات اهلي هيچگونه علائم مشخصي ندارد و خطر انتقال بيماري در انسان در طي ذبح حيوان آلوده و يا يک دوره کوتاه پس از ذبح حيوان آلوده وجود دارد ( به دنبال تماس با پوست يا لاشه حيوان)؛ همچنين تماس با خون و بافت بيماران بخصوص در مرحله خونريزي يا انجام هرگونه اعمالي که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آنها گردد باعث انتقال بيماري مي شود.

بيمار در طي مدتي که در بيمارستان بستري است بشدت براي ديگران آلوده کننده است.
افرادي که بيشتر در معرض خطر مي باشند دامداران و کشاورزان، کارگران کشتارگاهها، دامپزشکان و کارکنان بهداشتي و درماني بيمارستان ها هستند.
شروع علائم ناگهاني اين بيماري حدود يک تا هفت روز طول مي کشد.

متوسط سه روز -بيمار دچار سردرد شديد ، تب، لرز، درد عضلاني - بخصوص در پشت و پاها-، گيجي، درد و سفتي گردن، درد چشم، ترس از نور- حساسيت به نور مي گردد.

ممکن است حالت تهوع، استفراغ بدون ارتباط با غذاخوردن و گلودرد و احتقان ملتحمه در اوايل بيماري وجود داشته باشد که گاهي با اسهال و درد شکم و کاهش اشتها همراه مي شود.

تب معمولا بين سه تا16 روز طول مي کشد و تورم و قرمزي صورت، گردن و قفسه سينه، پرخوني خفيف حلق و ضايعات نقطه اي در کام نرم و سخت شايع است .
در اين بيماري تغييرات قلبي عروقي شامل کاهش ضربان قلب و کاهش فشارخون مشاهده مي شود.

کاهش گلبولهاي سفيد (لکوپني)، کاهش پلاکتها (ترمبوسيتوپني) و برخي اوقات کاهش بسيار شديد پلاکتها نيز در اين بيماري مشاهده مي گردد.

مرحله خونريزي دهنده اين بيماري مرحله کوتاهي است که به سرعت ايجاد مي شود و معمولا در روز سه تا پنج بيماري شروع مي شود و يک تا 10روز ( به طور متوسط چهار روز) طول مي کشد.

راههاي پيشگيري از اين بيماري که از سوي کارشناسان بهداشتي توصيه مي شود شامل موارد زير است:
1- مراقبت از دام و هماهنگي با دامپزشکي جهت سمپاشي محل نگهداري دام جهت از بين بردن کنه و معاينه دامها ي الوده
2- خريد گوشت از مراکز فروش مجاز و ممهور به مهر دامپزشکي
3- نگهداري گوشت تازه در يخچال به مدت 24 ساعت و جگر و دل و قلوه به مدت 48 ساعت قبل از پاک کردن و تکه کردن گوشت تازه توسط خانمهاي خانه دار
4- استفاده از دستکش هنگام پاک کردن گوشت
5-استفاده از وسايل محافظت شخصي توسط پزشکان و کادر پزشکي هنگام مواجه شدن با بيمار مشکوک
6- استفاده از وسايل محافظت شخصي هنگام معاينه ، ذبح و سلاخي دام
اين بيماري از سال 78 در ايران شناسايي شد.
ايرنا
110


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۹۶۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ هزار بیمار خاص مشمول حمایت های بیمه سلامت ایلام هستند

نورالدین رحیمی در گفت و گو با خبرنگار مهر در تشریح روز بیماری‌های خاص از افزایش بودجه اختصاصی به صندوق بیماران خاص، صعب العلاج و نادر در سال ۱۴۰۳ از ۷ هزار میلیارد تومان به مبلغ ۹ هزار میلیارد تومان خبر داد.

وی اظهار داشت: ۱۰ هزار بیمار خاص و صعب العلاج در استان ایلام مشمول حمایت این صندوق و اداره کل بیمه سلامت هستند.

مدیرکل بیمه سلامت استان ایلام با بیان اینکه بار مراجعه بیماران خاص در ایلام به مراکز درمانی ۶۱ هزار بار بوده است، گفت: از ابتدای آغاز طرح تاکنون بالغ بر ۵۳ میلیارد تومان بابت حمایت از بیماران خاص توسط بیمه سلامت پرداخت شده است.

رحیمی افزود: ۱۰۷ بیماری خاص مشمول حمایت‌های این صندوق هستند.

کد خبر 6100083

دیگر خبرها

  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • ۱۰ هزار بیمار خاص ایلام تحت پوشش بیمه سلامت هستند
  • اهدای عضو در مشهد جان ۳ بیمار را نجات داد
  • ۱۳۰ هزار بیمار در بیمارستان امام کرج خدمات درمانی دریافت کردند
  • ۱۰ هزار بیمار خاص مشمول حمایت های بیمه سلامت ایلام هستند
  • افتتاح بخش تالاسمی بیمارستان امید شهرستان مهرستان
  • عاقبت تصادف وحشتناک خودروی ایرانی با تیگو ۷؛ این چه وضعشه؟! | فیلم
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • جوان مرگ مغزی بجنوردی جان چهار بیمار را نجات داد
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل