Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس حوادث جام نیـوز، دکتر فاطمه نوروزیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: متوفی با علایمی شبیه بیماری تب کریمه کنگو به بیمارستان مراجعه و چند روز بستری و تحت درمان قرار گرفته بود.


وی با بیان اینکه بیمار با توجه به شغل و علایم مربوط به بیماری کنگو ، درمان لازم را دریافت کرده بود، ادامه داد: بیمار پس از چند روز بستری با رضایت شخصی از بیمارستان ترخیص و ظاهرا برای ادامه درمان به یکی از بیمارستان های یزد مراجعه کرده اما در آنجا با وجود تلاش پزشکان، به کما رفته و جان خود را از دست می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر نوروزیان بیان داشت: نوع شغل و علایمی که بیمار در زمان مراجعه به بیمارستان داشته ، حاکی از بیماری تب کریمه کنگو بوده که با مشخص شدن نتیجه آزمایش، این مساله تایید شد.


مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو ، یک بیماری بومی در استان است، خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال پنج نفر مشکوک به این بیماری بودند که یک نفر جان خود را از دست داد.


وی گفت: سال گذشته نیز سه نفر به این بیماری مبتلا شدند که با مراجعه زودهنگام و دریافت درمان های لازم، تحت مداوا قرار گرفتند.
دکتر نوروزیان اظهار کرد: این بیماری ویروسی در صورت مراجعه زودهنگام بیمار به مراکز درمانی و تشخیص سریع قابل درمان است.


وی با اشاره به آمادگی بیمارستانهای استان برای مقابله با بیماری تب کریمه کنگو، خاطرنشان کرد: تمام مراکز بهداشتی و درمانی و 17 بیمارستان استان هرمزگان آماده مقابله با بیماری تب کریمه کنگو است.


نوروزیان گفت : دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و سازمان دامپزشکی استان نظارت کامل بر مراکز عرضه گوشت دام و بیمار یابی و درمان این بیماری دارند.
این مقام مسئول تصریح کرد: خریداری گوشت ممهور به مهر دامپزشکی هیچ مشکلی برای مصرف ندارد.


دکتر نوروزیان با بیان اینکه این بیماری هیچ فراگیری و شیوعی در هرمزگان ندارد، توصیه کرد: استفاده کنندگان با دستکش گوشت قرمز خام خریداری شده را به مدت 24 ساعت در یخچال در دمای یک تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.


دکتر نوروزیان قصابها ، چوپانان، دامپزشکان ، پزشکان و پرستاران را بیشترین جامعه در معرض خطر این بیماری معرفی کرد.


وی با بیان اینکه شهروندان نگرانی در خصوص شیوع این بیماری نداشته باشند، ابراز داشت: افراد در صورت مشاهده هر گونه علائم این بیماری از قبیل تب ، سردرد شدید ، تهوع و استفراغ به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.


تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری ویروسی خونریزی دهنده تب دار حاد است که توسط کنه در بین حیوانات و دام ها گسترش می یابد.
این بیماری از آسیا ، آفریقا و اروپا گزارش شده و در کشورهای همسایه عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان شایع است.


شیوع این بیماری در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری ( کنه ها) بیشتر مشاهده می گردد.
مهمترین راه آلودگی کنه، خونخواری کنه نابالغ از مهره داران کوچک می باشد.


یک بار آلودگی موجب می شود کنه در تمام طول مراحل تکامل آلوده باقی بماند و کنه بالغ ممکن است عفونت را به مهره داران بزرگ مثل دامها منتقل کند.
بیماری در حیوانات اهلی هیچگونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد ( به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان)؛ همچنین تماس با خون و بافت بیماران بخصوص در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آنها گردد باعث انتقال بیماری می شود.


بیمار در طی مدتی که در بیمارستان بستری است بشدت برای دیگران آلوده کننده است.
افرادی که بیشتر در معرض خطر می باشند دامداران و کشاورزان، کارگران کشتارگاهها، دامپزشکان و کارکنان بهداشتی و درمانی بیمارستان ها هستند.
شروع علائم ناگهانی این بیماری حدود یک تا هفت روز طول می کشد.


متوسط سه روز -بیمار دچار سردرد شدید ، تب، لرز، درد عضلانی - بخصوص در پشت و پاها-، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور- حساسیت به نور می گردد.


ممکن است حالت تهوع، استفراغ بدون ارتباط با غذاخوردن و گلودرد و احتقان ملتحمه در اوایل بیماری وجود داشته باشد که گاهی با اسهال و درد شکم و کاهش اشتها همراه می شود.


تب معمولا بین سه تا16 روز طول می کشد و تورم و قرمزی صورت، گردن و قفسه سینه، پرخونی خفیف حلق و ضایعات نقطه ای در کام نرم و سخت شایع است .
در این بیماری تغییرات قلبی عروقی شامل کاهش ضربان قلب و کاهش فشارخون مشاهده می شود.


کاهش گلبولهای سفید (لکوپنی)، کاهش پلاکتها (ترمبوسیتوپنی) و برخی اوقات کاهش بسیار شدید پلاکتها نیز در این بیماری مشاهده می گردد.


مرحله خونریزی دهنده این بیماری مرحله کوتاهی است که به سرعت ایجاد می شود و معمولا در روز سه تا پنج بیماری شروع می شود و یک تا 10روز ( به طور متوسط چهار روز) طول می کشد.


راههای پیشگیری از این بیماری که از سوی کارشناسان بهداشتی توصیه می شود شامل موارد زیر است:
1- مراقبت از دام و هماهنگی با دامپزشکی جهت سمپاشی محل نگهداری دام جهت از بین بردن کنه و معاینه دامها ی الوده
2- خرید گوشت از مراکز فروش مجاز و ممهور به مهر دامپزشکی
3- نگهداری گوشت تازه در یخچال به مدت 24 ساعت و جگر و دل و قلوه به مدت 48 ساعت قبل از پاک کردن و تکه کردن گوشت تازه توسط خانمهای خانه دار
4- استفاده از دستکش هنگام پاک کردن گوشت
5-استفاده از وسایل محافظت شخصی توسط پزشکان و کادر پزشکی هنگام مواجه شدن با بیمار مشکوک
6- استفاده از وسایل محافظت شخصی هنگام معاینه ، ذبح و سلاخی دام
این بیماری از سال 78 در ایران شناسایی شد.

ایرنا

110

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۹۷۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوان مرگ مغزی بجنوردی جان چهار بیمار را نجات داد

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، ابراهیم خالقی در گفتگویی با بیان اینکه هزار و چهارصد و نود و دومین عمل اهدای عضو از اهداکننده مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد، اظهارکرد: در این عمل، عضای جوان ۲۰ ساله مرگ مغزی ساکن بجنورد به چهار بیمار نیازمند عضو حیاتی دوباره بخشید.

وی گفت: مرحوم «ابوالفضل حسن‌زاده»، بیمار مرگ مغزی معرفی شده از بیمارستان امام علی(ع) بجنورد پس از تایید مرگ مغزی و کسب رضایت خانواده‌اش، در بیمارستان منتصریه مشهد زیر عمل جراحی اهدای عضو قرار گرفت.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: کبد این بیمار مرگ مغزی در بیمارستان منتصریه به مردی ۵۲ ساله ساکن قاین که سالها از بیماری نارسایی کبد رنج می‌برد، پیوند شد.

وی تصریح کرد: همچنین قرنیه‌های این جوان مرگ مغزی برای پیوند به بانک چشم این دانشگاه و قسمتی از پوست وی برای پیوند به بیماران بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد ارسال شد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903389

دیگر خبرها

  • اهدای عضو در مشهد جان ۳ بیمار را نجات داد
  • افتتاح بخش تالاسمی بیمارستان امید شهرستان مهرستان
  • آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • بازداشت عامل قتل هولناک در بوستان ولایت
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • جوان مرگ مغزی بجنوردی جان چهار بیمار را نجات داد
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند