Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر "امیر عامدی" دانشمند ایرانی عضو شورای تحقیقات اروپا موفق به ابداع دستگاهی شده است که می‌تواند اصوات را به صورت لرزش به سرانگشتان افراد کم‌شنوا منتقل کند تا این افراد قادر به تمایز بین صداها مخصوصاً در محیط‌های شلوغ شوند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، یکی از چالش‌هایی که کم‌شنوایان با آن مواجه هستند چیزی به نام "اثر مهمانی شبانه"(cocktail party effect) است که در تشخیص صدای یک نفر از دیگران در محیط‌های شلوغ و پر سر و صدا مشکل دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دستگاه جدید می‌تواند با انتقال لرزش صوتی به دو سرانگشت فرد به حل این مشکل کمک کند.

اثر مهمانی شبانه پدیده‌ای در روانشناسی و شنوایی‌شناسی است و آن اینکه فرد می‌تواند توجه شنوایی خود را به یک محرک خاص معطوف کند و دیگر محرک‌ها را فیلتر کند، همانطور که فرد در یک مهمانی شلوغ می‌تواند با شخص دیگر گفتگو کند و به بقیه صداهای مزاحم توجهی نکند.

این مطالعه توسط یک تیم بین المللی بها هدایت دکتر "امیر عامدی" با ۱۲ داوطلب مرد و زن با سن متوسط ۲۹ سال شروع به کار کرد. همه داوطلبان انگلیسی صحبت می‌کردند، اگرچه زبان اولشان نبود و هیچکدام از آنها هیچ گونه مشکل شنوایی نداشتند.

از داوطلبان خواسته شد تا به ۲۵ گروه از ۱۰ جمله کوتاه و ساده که همه آنها به زبان انگلیسی بود و توسط یک صدای مردانه گفته می‌شد گوش دهند و صدای مزاحم گفتگوی پس زمینه به این صدا اضافه شد.

وقتی داوطلبان ابتدا فقط با هدفون به جملات گوش دادند فهم جملات بسیار دشوار بود. سپس هنگامی که با گذاشتن سرانگشتان خود روی دستگاه بازخورد لمسی ارزان قیمت ابداعی مذکور به جملات گوش کردند، فهم آنها از جملات به طور قابل توجهی افزایش یافت و منجر به تقویت ۶ دسی‌بلی صدای گوینده شد.

این دستگاه که یک شبیه‌ساز شنیداری ارتعاشی است، سیگنال‌های صوتی فرکانس پایین را به ارتعاش تبدیل می‌کند.

دانشمندان بر این باورند که استفاده از این دستگاه به داوطلبان اجازه می‌دهد تا با استفاده از دو حس شنوایی و لامسه خود آنچه را که گفته می‌شود بفهمند.

دکتر "توماس ولاک" از مرکز جهانی شنوایی لهستان و یکی از محققان این مطالعه می‌گوید: شنیدن همراه با انگشتان می‌تواند به طور قابل توجهی به شنوایی کمک کند. مطالعه ما نشان می‌دهد که تحریکات چند حسی که اطلاعات مشابهی را ارائه می‌دهند در منطقه مشابهی از مغز پردازش می‌شوند و در نهایت تحریکات چند حسی (در این مورد شنوایی و لامسه) ادراک را افزایش می‌دهد.

دانشمندان هم‌اکنون بر روی بهبود این فناوری کار می‌کنند و هدف نهایی آنها دست یابی به تقویت ۱۰ دسی‌بلی صدا است.

این مقاله در مجله Restorative Neurology و Neuroscience منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کم شنوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۸۰۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمانی جشنواره تئاتر رضوی در ۶ شهر ایران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در ادامه بیست ویکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در کشور، رویداد‌های هفدهمین جشنواره تئاتر رضوی به عنوان یکی از مهم‌ترین رویداد‌های هنری، شش نمایش برجسته را در شش شهر مختلف به صحنه می‌برد.

این جشنواره که همواره مورد توجه علاقه‌مندان به هنر نمایش بوده، امسال نیز با آثاری متنوع و خلاقانه، میزبان دوستداران تئاتر است.

در تهران، نمایش سنجاب به نویسندگی لیلا روغنگر قزوینی و کارگردانی مهدی روزبهانی، از ۱۳ تا ۳۰ اردیبهشت در تماشاخانه ماه، هر روز ساعت ۱۸ به نمایش درمی‌آید. در اسلام آباد غرب، الو سلام نوشته مهرداد رایانی مخصوص و کارگردانی قباد دارابی، از ۲۵ تا ۳۰ اردیبهشت در پلاتو غدیر، هر روز ساعت ۱۶ اجرا می‌شود. پانما به قلم مجید کاظم زاده مژدهی و کارگردانی لیلا مهدی آباد در کرمانشاه، از ۲۰ تا ۲۵ اردیبهشت در تئاتر شهر، هر روز ساعت ۱۷ به نمایش گذاشته می‌شود.

در تفرش، پیچ کمر نوشته و کارگردانی سید مجید میر حسینی، از ۲۷ تا ۳۱ اردیبهشت در آمفی تئاتر پرفسور حسابی، هر روز ساعت ۲۰ ارائه می‌گردد. در یاسوج، دست‌های سرخ نوشته سید حسین فدای حسین و کارگردانی سید رضا رفیعی، از ۲۴ تا ۳۱ اردیبهشت در پلاتو حسین پناهی، هر روز ساعت ۱۹ به اجرا درمی‌آید؛ و در تبریز، سفر سوزن بان نوشته مهدی صالحیار و کارگردانی علی مجید پور، در ایام دهه کرامت در تئاتر شهر تبریز، هر روز به نمایش درخواهد آمد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهمانی جشنواره تئاتر رضوی در ۶ شهر ایران
  • استایل هانده ارچل بازیگر زن فیلم مست عشق در یک مهمانی استانبول (عکس)
  • توزیع سمعک رایگان بین ناشنوایان تهران
  • مداخله هیچ نهاد و دستگاهی، درون مسجد قابل قبول نیست
  • ابداع سلول خورشیدی آبدار
  • دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس 
  • جملات وایرال شده پیمان یوسفی در وصف نکونام!
  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی
  • تولید خودرو در نخستین ماه بهار افت کرد
  • استارت سرد خودروسازی