Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@01:20:08 GMT

علت شیوع عفونت گوش در تابستان چیست

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۶۲۶۵۹

علت شیوع عفونت گوش در تابستان چیست

گوش یکی از حساس‌ترین قسمت‌های بدن است که باید در حفظ سلامت آن بکوشید شایعترین مشکل برای گوش هم عفونت گوش میانی است که می‌تواند بر اثر آلودگی‌های گوش و یا انواع بیماری‌ها مانند انفولانزا و سرما خوردگی‌ها به وجود بیایید که معمولا با درد بدی هم همراه است و گا‌ها دردی هم مشهود نمی‌شود ما در این مطلب به بررسی عفونت گوش میانی و درمان آن خواهیم پرداخت

یک متخصص گوش، حلق و بینی گفت: عفونت گوش خارجی در تابستان به علت شنا در استخر‌ها و آب‌های آلوده شایع‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
دکتر عبدالحمید حسین‌نیا اظهار کرد: عفونت گوش خارجی که در تابستان به علت شنا در استخر‌ها و یا آب‌های آلوده مثل چشمه‌های آب گرم و یا حتی چشمه‌های آب معدنی شایعتر است. دکتر حسین‌نیا در ادامه تاکید کرد: عفونت گوش میانی در اثر عفونت‌های گلو و سینوس‌ها و یا عفونت بینی پدیدار می‌شود در کودکان بر اثر عفونت لوزه سوم حاصل می‌شود و به نام التهاب حاد گوش میانی است. وی افزود: در عفونت گوش داخلی، حلزون گوش داخلی دچار عفونت می‌شود و ممکن است بر اثر یکی از عوارض گوش میانی باشد که به گوش داخلی سوق پیدا کرده و یا ممکن است در اثر عفونت‌های مغز باشد.

عفونت گوش یکی از شایع‌ترین نوع عفونت‌ها است
این متخصص گوش، حلق و بینی در ادامه درباره عوامل تشدید این بیماری گفت: کسانی که استعداد عفونت دارند رفتن آب در داخل گوش زمینه را ایجاد می‌کند که این افراد توصیه می‌شود در استخر و رودخانه‌ها و دریا شنا نکنند، چون اگر پرده گوش باز باشد و روزنه‌ای در مجرای گوش باشد با وارد شدن آب به داخل گوش حتی آب معدنی و یا آب استحمام سبب تشدید عفونت می‌شود. دکتر حسین‌نیا در ادامه درباره بهترین روش خشک کردن گوش بعد از حمام، تاکید کرد: اگر بیمار در حالت سلامت باشد

و پرده سالم داشته باشد، رفتن آب در گوش به طور بالقوه نمی‌تواند ایجاد مزاحمت کند، چون پرده سالم است و شخص زمینه قبلی نداشته و اگر آب یک اقیانوس هم در گوش برود نمی‌تواند مزاحمت ایجاد کند، با این وضع با گذاشتن یک پنبه خشک در ابتدای مجرای گوش موجب می‌شود آب کشیده شود و روش دیگر توسط گرمای سشوار بعد از حمام است که روش مناسب برای خشک کردن مجرای گوش است. دکتر حسین‌نیا در مورد استفاده از گوش پاکن تاکید کرد: در کشور‌های پیشرفته روی این بسته‌ها نوشته شده از وارد کردن این وسیله در گوش اکیدا خودداری شود.

دانستنی‌هایی درباره عفونت گوش میانی
اسم اصلی گوش پاک کن سواپ است که درواقع یعنی چوب نوک پنبه‌ای که برای این ساخته شده که اگر کرمی، پمادی باید روی نقطه‌ای از بدن مالیده شود با انگشت دست این کار صورت نگیرد و همین طور کسانی که می‌خواهند مواد آرایشی به صورت بزنند از این وسیله استفاده می‌کنند این به این معنی نیست که آن را در مجرای گوش فرو کنند، زیرا موجب می‌شود پنبه آن در مجرای گوش باقی بماند و مجرای خارجی گوش را پاره کند به همین دلیل توصیه می‌شود از این وسیله که به طور غلط نام گوش پاکن گرفته، استفاده نشود.

این متخصص در ادامه در مورد راه‌های پیشگیری از بیماری عفونت گوش، اظهار کرد: اگر صحبت از مجرای خارجی گوش است، آب‌هایی که در آن شنا صورت می‌گیرد باید تصفیه شده و تمیز باشد و در ضمن کوشش شود که آب به داخل گوش نفوذ نکند، در افراد سالم عفونت گوش میانی حساسیتی وجود ندارد، ولی در مورد افرادی که سابقه عفونت دارند باید در حمام پنبه را به وازلین آغشته کنند و در مجرای گوش قرار دهند تا آب در مجرای گوش نفوذ نکند

عفونت گوش در میان کودکان به مراتب بیشتر از بزرگسالان است. وی در ادامه درباره علائم نشان‌دهنده بروز این بیماری، گفت: مجرای خارجی گوش به شدت دردناک می‌شود و اول به صورت تورم است و توصیه می‌شود که سریعا به پزشک مراجعه شود. در مورد گوش میانی هم حتما به پزشک مراجعه کنند تا آنتی‌بیوتیک‌های لازم داده شود. دکتر حسین‌نیا در ادامه اظهار کرد: در مورد مجرای خارجی گوش از انواع آنتی‌بیوتیک‌ها و کورتون‌ها و در مورد عفونت‌های گوش میانی از مسکن استفاده عفونت گوش میانی می‌شود.

بهتر است از مصرف آسپیرین در این زمینه خودداری شود در این موارد استامینوفن و ایبوبروفن ارجح است، ولی، چون بعضی از بیماری‌های گوش میانی ممکن است ویروس آنفلوآنزا در آن دخالت داشته باشد آسپیرین موجب التهاب آن می‌شود بنابراین مصرف آن توصیه نمی‌شود. این متخصص گوش، حلق و بینی در پایان خاطرنشان کرد: عفونت‌ها ممکن است پیشرفت‌کننده باشند، در مورد گوش میانی اگر درمان نشوند پرده را سوراخ کرده و ممکن است استخوان ماسه‌ای آسیب و دچار التهاب شده و عوارض بعدی را به وجود آورد که با درمان سخت‌تر و مشکلات پردامنه‌تری همراه باشد.

عفونت گوش بصورت حاد و دوره‌ای، می‌تواند به پرده گوش آسیب برساند و مشکلات شنوایی، گفتاری و مننژیت را به همراه داشته باشد. پس نباید مراجعه به پزشک، مصرف به موقع دارو‌های تجویزشده توسط او و انجام تست شنوایی را فراموش کرد.

درمان عفونت گوش

پزشکان برای عفونت‌هایی که دائما ایجاد شده و بهبود کامل پیدا نمی‌کنند، لوله کوچکی در پرده گوش کار می‌گذارند. تونل ایجاد شده علاوه بر به حداقل رساندن فشار و درد، به مایع گوش اجازه خارج شدن از گوش میانی داده و مانع بازگشت دوباره آن می‌شود. لوله‌ها معمولا برای ۸ تا ۱۸ ماه در گوش کار گذاشته می‌شوند.


‌راه‌های پیشگیری عفونت گوش
مهمترین علت عفونت گوش میانی، سرماخوردگی است. از این رو بهترین راه، پیشگیری از سرماخوردگی است. واکسیناسیون، دوری از استشمام دود سیگار و در کودکان تغذیه با شیر مادر و مرتب شستن دست‌ها از دیگر موارد موثر در پیشگیری از انواع عفونت‌ها است.   منبع:سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گوش عفونت بیماری گوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۲۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کنیم عفونت لثه نگیریم؟

بهزاد هوشمند، جراح لثه گفت: در عفونت لثه سه عامل که هرکدام یک ضلع مثلث را تشکیل می‌دهند، نقش دارد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: مهم‌ترین عامل اصلی، بیماری‌های نسوج نگهدارنده دندان و لثه، پلاک میکروبی یا مجموعه‌ای از میکروارگانیسم‌هایی است که در محل اتصال لثه به دندان تشکیل می‌شوند و آهسته آهسته به شیار لثه نفوذ می‌کنند و محصول ناشی از سوخت و ساز میکروارگانیسم‌ها باعث می‌شود کیسه تشکیل شود و مهم‌ترین جزء این قضیه، پلاک میکروبی است.

وی در ادامه تاکید کرد: پس رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان عامل کلیدی اصلی است و میکروارگانیسم‌هایی که در محیط عفونی قرار دارند. عامل دوم، میزبان مستعد است. عامل سوم، مواد غذایی است. اگر فرد مسواک نزند، تغذیه مناسب هم نداشته باشد و عادات موضعی مضر نیز داشته باشد، مستعد بیماری لثه می‌شود.

هوشمند در ادامه گفت: عفونت‌های لثه یک فاکتور خطر واقعی برای بسیاری از بیماری‌های عمومی به حساب می‌آید. این بیماری‌ها شامل دیابت، عروق کرونر، گرفتگی عروق مغزی حتی روماتیسم مفصلی، انواع بیماری‌های روحی ـ روانی و افسردگی است.

این جراح لثه در پایان با اشاره به اینکه شیار لثه یعنی محل اتصال دندان به لثه ۱ تا ۱.۸ میلی متر عمق دارد، خاطرنشان کرد: از طریق شیار لثه مایعی ترشح می‌شود که این مایع مشتق شده از جریان خون است. این مایع به بزاق وصل شده و ما هنگام غذاخوردن آن را به دستگاه گوارش‌مان وارد می‌کنیم. بخش اول هضم و جذب به‌واسطه این‌ها صورت می‌گیرد؛ بنابراین مهم‌ترین جزء کمک به پیشگیری از بیماری‌های لثه، رعایت مناسب بهداشت دهان است.

دیگر خبرها

  • نگرانی اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار + تصاویر
  • چه کنیم عفونت لثه نگیریم؟
  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • جزییات سومین دوره آموزشی حلقه‌های میانی «حامیم» در دانشگاه علامه اعلام شد
  • عوامل شیوع بیماری آسم و راهکارهای درمان
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • اولین مهره ترکیب اوسمار برای بازی بعد مشخص شد
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل