Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@06:24:20 GMT

راه تشخیص و درمان اختلالات شنوایی کودکان

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۳۳۲۵۲

راه تشخیص و درمان اختلالات شنوایی کودکان

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، درک انسان از محیط اطراف خود ازطریق حواس پنج‌گانه صورت می‌گیرد. از میان تمامی این حواس، این حس شنوایی است که اساس برقراری ارتباط میان انسان‌ها را فراهم می‌کند. «قابلیت‌های شنیداری» نیزجزو اساسی‌ترین ارکان رشد کودکان محسوب می‌شود که مدیریت چالش‌ها و فرصت‌های زندگی در عین داشتن اعتماد به نفس بالا را در پی خواهدداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر کودک دچار اختلالات شنوایی باشد حتی اگر اختلال جزئی هم باشد، مانعی بزرگ در راه آموزش و تعاملات اجتماعی آن‌هاست که می‌تواند مشکلات بسیاری را برای کودک و والدین به همراه داشته باشد لذا با توجه به اهمیت موضوع خبرنگار ما در اینباره با دکتر محمود محمدی، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفتگو کرده است.

وی در این باره می‌گوید: مشکلات شنوایی در کودکان نسبتا شایع هستند، ولی متاسفانه در اغلب موارد در زمان مناسب تشخیص داده نمی‌شوند و بالطبع بر گفتار، یادگیری و ارتباطات اجتماعی کودکان تاثیرات منفی زیادی برجامی گذارد.

بیشتر بخوانید

همه چیز درباره سمعک و انواع آن که باید بدانید

دکتر محمدی خاطرنشان کرد: تقسیم بندی‌های مختلفی برای مشکلات شنوایی کودکان وجود دارد از قبیل یک طرفه، دوطرفه، خفیف، متوسط، شدید، عمیق، پیشرونده و بر اساس محل اصلی وجود مشکل به دو نوع اصلی هدایتی (انتقالی) و حسی – عصبی تقسیم می‌شوند. این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ادامه داد: در نوع هدایتی اختلال اصلی در کانال خارجی گوش، پرده صماخ یا گوش میانی وجود دارد.

شایع‌ترین علت شناخته شده این نوع (هدایتی) در کودکان عفونت حاد و مزمن گوش میانی است که اکثرا ناشی از اختلال عملکرد شیپور استاش (مجرای بین گوش میانی و حلق) می‌باشد و تورم و عفونت لوزه سوم وآلرژی در آن نقش بسزایی دارد و بایستی حتما مورد معاینه و ارزیابی و درمان قرار گیرد.

وی بیان کرد: در نوع حسی - عصبی اختلال اصلی در گوش داخلی است که می‌تواند ژنتیکی (توارثی) باشد، به علت عفونت مادر زادی به وجود آید، در اثر مصرف دارو‌های مسموم‌کننده گوش ایجاد شود و یا به علت بیماری‌های مغز یا رشته‌های عصبی باشد.

دکتر محمدی اضافه کرد: در ارتباط با توارث در کمبود شنوایی ذکر این نکته ضروری است که فقدان شنوایی در کودکی که هیچ یک از افراد خانواده‌اش مشکل مشابه نداشته‌اند می‌تواند جنبه ژنتیکی داشته باشد و یک آزمون ژنتیکی منفی رد‌کننده علت توارثی فقدان شنوایی نیست، زیرا امروزه فقط تعداد کمی از ژن‌های مرتبط با شنوایی قابل بررسی هستند و از طرف دیگر یکسری از کمبود‌های شنوایی توارثی در سنین کودکی یا حتی بالاتر تظاهر می‌کنند.

این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان عنوان کرد: والدین و خواهر و برادر‌های کودک درگیر ناشنوایی بایستی مورد ارزیابی قرار گرفته و مشاوره ژنتیک نیز بشوند، زیرا به طور کلی احتمال داشتن فرزند بعدی دچار ناشنوایی اگر علت آن در کودک مبتلا ناشناخته باشد تقریبا یک در ده است و اگر توارث مغلوب مطرح باشد یک در چهار، توارث غالب یک در دو و اگر اکتسابی باشد یک در هزار است.

وی مطرح کرد: هرگونه شک به کمبود شنوایی در هر سنی نیازمند بررسی فوری و دقیق شنوایی و ارزیابی علل مربوطه است و در
هر نوزادی که در خانواده اصلی‌اش فرزند مبتلا به اختلال شنوایی وجود دارد ارزیابی دقیق شنوایی بایستی صورت گیرد.

دکتر محمدی گفت: بررسی بینایی در کودکان دچار اختلال شنوایی الزامی است، زیرا کودکان ناشنوا در واقع کاملا وابسته به چشمانشان هستند.

این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ابراز داشت: اختلال شنوایی بر تجارب زندگی کودک و خانواده‌اش تاثیر بسزایی می‌گذارد و جدی‌ترین نتیجه فقدان شنوایی محرومیت تکلمی است و کودکان ناشنوا با والدین شنوا بسیار بیشتر از کودکان ناشنوا با والدین ناشنوا دچار محرومیت و بحران‌های عاطفی می‌شوند.

وی افزود: متاسفانه اکثر والدین شنوا نمی‌توانند ارتباط مناسبی با کودکان ناشنوا خود برقرار کنند و بایستی توسط کادر پزشکی به این والدین آموزش‌های لازم داده شود.

دکتر محمدی بیان کرد: به محض تشخیص کم شنوایی در یک کودک باید در اولین زمان ممکن آن‌ها را با وسایل کمک شنوایی (سمعک) تطبیق داد. کاشت حلزون نیز درمان ناشنوایی را متحول ساخته، ولی این جراحی باید با در نظر گرفتن موارد لزوم قطعی انجام آن، بررسی قبل و بعد از جراحی، مراقبت‌های پس از عمل و به طور کلی با دقت و ظرافت کامل انجام شود.

این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان متذکر شد: در هنگام آموزش کودکان ناشنوا یکسری از والدین زبان اشاره را به عنوان یک نشانه و علامت بد در جامعه قلمداد می‌کنند و نگرانند که کودکشان اگر تکلم غیر دهانی داشته باشد از جامعه طرد می‌شود، اما باید دانست که بیان کلامی (تکلم دهانی) فقط یک نوع از زبان است و زبان اشاره به اندازه کافی قوی و زنده است که بتوان به خوبی از آن استفاده نمود.

وی تصریح کرد: اگر مشکل کودک دچار اختلال شنوایی خیلی زود تشخیص داده شود، توانبخشی کافی دریافت نماید و خانواده حمایت‌کننده داشته باشد، از نظر شناختی، اجتماعی و عاطفی خوب عمل خواهد کرد و پیشرفت‌های تحصیلی و اجتماعی مناسبی خواهد داشت. دکتر محمدی در پایان گفت: مهمترین نکته، آموزش صحیح و مداوم و زودرس است، زیرا در غیر اینصورت توانایی خواندن و سایر مهارت‌های تحصیلی بسیار سریع نسبت به هم سن و سال‌ها عقب می‌مانند و قابل جبران نخواهد بود.

منبع: روزنامه آفتاب یزد

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اختلالات شنوایی حس شنوایی اختلالات شنوایی فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان اختلال شنوایی کودکان ناشنوا دکتر محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۳۳۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، کلاس آموزشی پیشگیری از آسم و آلرژی با هدف کسب مهارت‌های خودمراقبتی، پیشگیری و درمان با حضور معمر کارشناس بیماری‌های غیر واگیر و کولیوند پزشک عمومی مرکز جامع سلامت ارشاد، برای کارکنان دانشکده علوم توانبخشی برگزار شد.

کولیوند در تشریح بیماری آسم و راه‌های درمان از جمله آموزش مداوم و مشارکت فعال این بیماران؛ به پرهیز از تماس با مواد آلرژی و حساسیت زا به ویژه دود سیگار و تعیین برنامه درمان دارویی پرداخت.

وی گفت: درمان موثر آسم احتیاج به تعاملی قوی بین تیم مراقبت، پزشک معالج، بیمار و اعضای خانواده بیمار دارد.

کولیوند در ادامه با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی که بیش از ۱۵۰ میلیون نفر در سطح جهان به آسم مبتلا هستند، گفت: از هر ۳۰ دانش آموز در یک کلاس ۲ یا ۳ نفر مبتلا به آسم است.

وی اظهار کرد: استفاده روزانه از سبزیجات، لبنیات، مواد مغذی، ویتامین، مکمل و آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند ابتلا به بیماری آسم را کاهش و در درمان موثر شود.

در ادامه این کلاس معمر کارشناس بیماری‌های غیر واگیر عنوان کرد: آسم یک بیماری التهابی طولانی مدت راه‌های هوایی ریه است که با نشانه‌های متغیر و عود کننده، انسداد برگشت پذیر جریان هوا و انقباض نایچه که به راحتی تحریک می‌شود و مشخص می‌شود.

وی افزود: از علائم شایع و غیر اختصاصی این بیماری سرفه (به خصوص در شب)، خس خس سینه، تنگی نفس و گرفتگی سینه است که گاهی اوقات، تشخیص این بیماری را از سایر بیماری‌های تنفسی دشوار می‌کند.

معمر خاطرنشان کرد: غذاها، دارو، مواد شیمایی صنعتی، دود سیگار و مواد دخانی، استفاده از ادویه‌جات، فلفل و غذا‌های آماده و کنسروی، چاقی، هوای آلوده، ذرات گرد و غبار، مواد شیمیایی و بخار گاز‌های مضر موجود در محیط کار و عوامل حساسیت‌زای حیوانات نظیر پر و مو یا مدفوع حیوانات خانگی از علل مهم بروز یا تشدید علائم آسم است.

وی افزود: تایید تشخیص آسم بر اساس سه عنصر کلیدی (سابقه علائم متناوب و یافته‌های معاینات فیزیکی، نمایش محدودیت جریان هوای بازدمی ترجیحا" با اسپیرومتری و رد تشخیص‌های دیگر است.

معمر افزود: از اقدامات تشخیصی انجام رادیوگرافی قفسه سینه، اسپیرومتری (تست ریه)، تست آلرژی، تست‌های آزمایشگاهی آلرژی (RAST) و سی تی اسکن است.

گفتنی است، این کارگاه به مناسبت روز جهانی آلرژی و آسم روز ۱۸ اردیبهشت ماه برگزار شد و در پایان به سئوالات کارکنان پاسخ داده شد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟