Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این مقاله از دکترتو (doctoreto.com) زخم دهان احساس درد و سوزش در بخش های مختلف لب، زبان و ناحیه داخلی لپ است که علت های مختلفی از جمله ایجاد آسیب یا جراحت و برخی عفونت ها و حساسیت ها دارد. درمان و راهکارهای جلوگیری از زخم دهان را بهتر است از طریق دکتر گوش و حلق و بینی (متخصص گوش و حلق و بینی اختلالات و بیماری هایی را که به سر و گردن باشد را تشخیص میدهد و درمان میکند) به صورت کاملا علمی و تخصصی به دست آورید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعریف دکتر گوش و حلق و بینی از زخم دهان

زخم هایی که در بخش داخلی دهان از جمله زبان، داخل گونه و لب ایجاد می گردد و موجب درد و سوزش می شوند، را زخم دهانی می گویند. این زخم ها گاهی اوقات به قدری دردناک و آزار دهنده بوده که باید از پزشک گوش و حلق و بینی برای درمان آن کمک بگیرند.

ممکن است فردی که دچار زخم دهان می شود، توده برآمدگی یا جراحت خاصی را در داخل دهان و لب ها داشته باشد. اولین نکته در هنگام بروز زخم دهان مشخص کردن محل آن است؛ زیرا هر کدام از زخم ها علت خاصی دارند.

زخم ها گاهی بسیار قرمز یا متورم بوده و گاهی ترشحات چرکی از آن خارج می شود. برای هر کدام از این مشکلات می توانید از آینه و نور استفاده کنید یا از کمک پزشک و متخصص بهره ببرید.

علت زخم دهان و دلایلی که دارد

زخم در دهان با مشکلاتی مانند درد، ظاهری قرمز  وبراق یا متورم به وجود می آید، زخم ها در دهان به شکل های مختلفی بروز می کنند که هر کدام از زخم ها علت و منشأ خاصی دارند.

بسته به شدت زخم، اندازه و محل آن ممکن است برخی از مشکلات را در مواردی مانند خوردن، نوشیدن، قورت دادن و صحبت کردن را برای افراد به وجود بیاورد.

وجود زخم ها در دهان علل مختلفی دارد که در اینجا به مهمترین آنها می پردازیم:

عفونت

عفونت های ویروسی و قارچی اولین علت های زخم دهانی بوده و هر دو موجب عود کردن زخم های دهانی مانند تبخال می‌شوند. آفت دهان که به صورت تاول های کوچک و دردناک بوده، نیز ریشه در حساسیت و عفونت دارد. البته گاهی اوقات استرس و کمبود برخی از ویتامین ها نیز این زخم ها را تحریک می کند.

زبان دارای موهای سیاه

بر روی زبان برآمدگی هایی به وجود می ‌آید که برای به دام انداختن باکتری هایی که روی زبان زندگی می کنند ایجاد می شود. زبان دارای ظاهری سیاه شده و موهایی بر روی آن مشاهده می گردد این مشکل بدون درد بوده؛ اما علت رویش مو بر روی زبان مصرف آنتی بیوتیک و بهداشت دهان ضعیف است.

دندان قروچه

به هم ساییده شدن دندان ها مخصوصاً در خواب، موجب گاز گرفتگی های داخل گونه شده و موجب به وجود آمدن برخی از زخم ها در این قسمت‌ ها می شود. 

بیماری های لثه

بیماری های لثه جزء مشکلات مهمی است که در صورت دیدن علائمی نظیر لثه های متورم و قرمز و خونریزی کننده باید اقدام به درمان نمایید. زیرا این بیماری ها استخوان های حمایت کننده را تخریب کرده و موجب از دست رفتن دندان می شوند. همچنین مصرف مایعات داغ اسیدی و سیگار کشیدن های مداوم نیز در ایجاد برخی از زخم ها و خونریزی های لثه تأثیر می گذارند.

اشعه ماورای بنفش

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش موجب آسیب دیدن در لب ها و پوست اطراف دهان می شود. لب های خشک و ترک خورده مستعد خونریزی شده، پس با استفاده از بالم لب می توانید یک سد رطوبتی بر روی لب ایجاد کنید.

سرطان

سرطان ممکن است با زخمی که برای طولانی مدت باقی مانده، یا بی حسی غیر قابل توجیه در دهان و اختلال در جویدن و صحبت کردن بروز کند. شاید ترس از سرطان مانع مراجعه به پزشک شود؛ اما انجام معاینات منظم دهان و دندان موجب تشخیص به موقع و درمان بهتر این بیماری می گردد.

درمان زخم دهان توسط دکتر گوش و حلق و بینی

درمان زخم دهانی توسط دکتر گوش و حلق و بینی درمان میشود و یادر اغلب مواقع زخم های دهانی در منزل قابل درمان هستند و با تغییر عادات غذایی و رفتاری و پرهیز از رفتارهای آسیب زننده وانجام کارهایی مانند: استفاده از مسواک های نرم، رعایت بهداشت دهان و دندان امکان پذیر است.

همچنین در بروز زخم های ناشی از آفت یا بریدگی های داخل دهان باید در درمان زخم ها از مصرف غذاهای داغ اسیدی و زبر اجتناب کرده و با شستشوی دهان با آب نمک و مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و کمپرس یخ به درمان کمک کرد.

برخی از درمان های گیاهی هم وجود دارد که استفاده از آنها می تواند به درمان زودتر زخم ها و کاهش درد آنها کمک کند، مانند:

استفاده از آب نمک و جوش شیرین استفاده از یخ بر روی آفت استفاده از چای کیسه ای مرطوب روی زخم ها استفاده از داروهای گیاهی مختلف مانند بابونه، ریشه شیرین بیان، برگ ریحان، برگ شنبلیله، آبلیمو و غیره نکات مهم جلوگیری از زخم دهان

زخم های دهان در اغلب مواقع به خودی خود از بین می روند؛ اما در طی مدتی که به وجود می ‌آیند ناراحتی ‌ها و درد زیادی را به همراه دارند.

برای اینکه کمتر دچار مشکلات زخم ‌دهان شوید، لازم است تا برخی از پیشگیری ها را انجام دهید:

استفاده از خمیر دندان ها و دهان شویه های استاندارد و بدون مواد تحریک‌ کننده پرهیز از خوردن آدامس و غذاهای سفت و خشک و ادویه دار تمیز کردن دندان با نخ و مسواک کشیدن مرتب  قرار دادن مکمل های تقویتی برای بالا بردن سیستم ایمنی کمتر کردن مواد غذایی گلوتن برای بالا بردن سیستم دفاعی استفاده از مواد غذایی سالم و قرار دادن تمامی گروه های غذایی در رژیم روزانه دوری کردن از اضطراب و استرس و ایجاد آرامش

اگر با رعایت همه این موارد باز هم دچار زخم دهان شدید، بهتر است تا به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرده و تحت آزمایش و بررسی قرار بگیرید.

آیا دکتر گوش و حلق و بینی میتواند زخم دهان را درمان کند؟

اغلب افرادی که دچار مشکل زخم دهان می شوند، به دنبال درمان های خانگی هستند؛ اما پس از دریافت نکردن پاسخ از این درمان ها به دنبال یافتن متخصص مناسب برای کمک گرفتن می ‌روند.

چه متخصصی می تواند زخم دهان را درمان کند؟ این سوال برای همه افرادی که دارای مشکلات زخم‌ دهان شده اند، به وجود می آید.

پزشکان زیادی در حوزه زخم دهان از جمله پزشکان عمومی می ‌توانند به درمان زخم های دهانی کمک کنند.

اما اگر به دنبال متخصصین حاذق در حوزه زخم دهان می باشید که به طور ریشه ای و کامل آن را درمان نمایید، بهتر است که از متخصص گوش و حلق و بینی کمک بگیرید.

دکتر گوش و حلق و بینی به صورت تخصصی با همه بافت ها و بخش های مختلف دهان و حلق آشنا بوده و به خوبی می ‌تواند زخم ‌های مختلف را تشخیص دهد. ساده‌ترین راه برای نوبت گیری از بهترین دکتر گوش و حلق و بینی، سامانه نوبت دهی اینترنتی پزشکان دکترتو می‌باشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: زخم دهان گوش و حلق و بینی دکتر گوش و حلق و بینی زخم های دهان بیماری ها درمان زخم زخم ها زخم دهان بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۱۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار

شیر نخوردن نوزاد چه دلایلی دارد؟ ممانعت نوزادان از شیر خوردن، والدین را نگران می‌کند و مشکل اینجاست که نمی‌توان دلیل این موضوع را از خود نوزاد پرسید! به طور کلی اصلی‌ترین دلایل شیر نخوردن نوزاد شامل موارد زیر است:

سینه‌ی مادر به طور صحیح یا کامل در دهان نوزاد قرار نمی‌گیرد. راه تنفس نوزاد آزاد نیست یا نمی‌تواند راحت نفس بکشد. شیر کافی وجود ندارد و کودک از شیر خوردن ناامید شده است. نوزاد نارس است و بلعیدن یا مکیدن برای او دشوار است. صاف یا معکوس بودن نوک سینه‌ها نیز می‌تواند یکی از دلایل شیر نخوردن نوزاد باشد. نوزاد خواب‌آلود است. دردها یا مشکلات جسمی و ناراحتی‌های پس از زایمان در نوزاد(مثل رفلاکس معده به مری، کبودی بدن، درد در شانه‌ها یا سر نوزاد و …) نیز ممکن است او را برای شیر خوردن با مشکل رو به رو کند.

در ادامه هر یک از این دلایل را بیش‌تر شرح می‌دهیم و به راهکارها می‌پردازیم.

اصلی‌ترین دلایل شیر نخوردن نوزاد و راهکارها

همانطور که در سایت nct.org.uk آمده است:

a strong or fast flow of milk, which your baby is struggling to take. a painful mouth, due to an infection like thrush or because they're teething. being more aware of their surroundings and being easily distracted, for example by noise. a change in the taste of your milk, such as that due to your menstrual cycle.

ترجمه: ممکن است دلایل شیرنخوردن کودک شما این موارد باشد: جریانِ قوی و سریع شیر که کودک شما برای بلعیدن آن به مشکل میوفتد، مشکلاتی مثل عفونت در دهان کودک، حساس و آگاه بودن زیاد به محیط اطراف که باعث حواس‌پرتی آنها می‌شود، تغییر در طعم شیر که به خاطر مواردی مثل دوران قائدگی رخ می‌دهد.

در اولین گام برای رفع مشکل شیر نخوردن نوازد، باید به بررسی دلایل بپردازیم. در این بخش اصلی‌ترین دلایل این موضوع را بررسی می‌کنیم و راهکارهایی را برای هر کدام ارائه می‌دهیم.

1ـ عدم قرارگیری صحیح سینه در دهان نوزاد

اگر نوک سینه به خوبی در دهان نوزاد قرار نگیرد، نمی‌تواند شیر را به خوبی خارج کند؛ در نتیجه ناامید می‌شود و از شیر خوردن امتناع می‌کند. به همین ترتیب شیر دادن برای دفعات بعدی دشوارتر می‌شود. پس مهم است که از ابتدا شیوه‌ی صحیح شیر دادن را آموزش ببینید. (از طریق فرد متخصص یا منابع معتبر)

راه‌حل:

هنگامی که دهان کودک کاملا باز است، او را به سینه نزدیک کنید تا بهتر بتواند نوک سینه و ناحیه‌ی قهوه‌ای رنگ اطرافش را وارد دهان خود کند. نوک سینه را به سمت سقف دهن نوزاد بگیرید. نوک سینه و بیشتر آرئول (ناحیه‌ی قهوه‌‌ای رنگ اطراف نوک سینه) باید در دهان نوزاد قرار بگیرد و در عمق دهانش باشد. بیشتر ناحیه‌ی آرئول باید از بالای لب بالایی کودک قابل مشاهده باشد؛ یعنی اگر بخش زیادی از ناحیه‌ی آرئول سینه‌تان را از زیر لب پایینی کودک می‌توانید مشاهده کنید، به این معناست که شیوه‌ی قرار‌گیری سینه در دهان نوزاد صحیح نیست. دماغ نوزاد باید نزدیک نوک سینه قرار داشته باشد. سر نوزاد را کمی به عقب برگردانید تا لب بالایی او کاملا بالای نوک سینه قرار بگیرد و بتواند دهانش را کاملا باز کند. اگر سینه به درستی در دهان نوزاد قرار گرفته باشد، چونه‌ی نوزاد به سینه فشار می‌آورد. نوزاد هنگام شیر خوردن از بینی نفس می‌کشد؛ اگر راه تنفس او آزاد نباشد یا نتواند به راحتی تنفس کند، شیر خوردن را متوقف خواهد کرد. در حالت مناسب، نوزاد باید بتواند به راحتی شیر را بمکد، قورت بدهد و نفس بکشد. اگر بینی نوزاد روی سینه قرار می‌گیرد و نمی‌تواند به راحت نفس بکشد، پایین بدن نوزاد را به خود نزدیک‌تر کنید تا سر در حالت مناسب‌تری قرار بگیرد و بینی آزاد شود. (زاویه‌های مختلف را امتحان کنید تا ببینید در کدام حالت نوزاد راحت‌تر نفس می‌کشد و بینی او در نقطه‌ی مناسب‌تری قرار می‌گیرد.) هرچه قرار گرفتن سینه در دهان نوزاد بهتر و مناسب‌تر باشد، کودک بهتر تغذیه می‌شود. اگر نوزاد در حال مکیدن شیر باشد، به مرور سرعت مک زدنش کم‌تر خواهد شد؛ علاوه بر این، می‌توانید صدای قورت دادنش را بشنوید. حالت شیر دادن هم اهمیت زیادی دارد؛ علاوه بر حالت خوابیده و نشسته، حالت‌های متفاوت دیگر را هم امتحان کنید تا مناسب‌ترین حالت را پیدا کنید. به عنوان مثال حالت کوالا برای نوزادانی که درگیر رفلاکس یا عفونت گوش هستند مناسب است. به این صورت که مادر در حالت نشسته قرار می‌گیرد (روی صندلی) و نوزاد را روی ران پا به حالت عمودی می‌نشاند؛ به طوری که پشت و سر نوزاد در حالت عمودی قرار داشته باشد. 2ـ نارس بودن نوزاد

اگر فرزندتان نارس به دنیا آمده است، ممکن است در ابتدا نتواند شیر بخورد. نوزادان نارس دهان‌های کوچک‌تری دارند؛ پس سینه به طور صحیح در دهان آن‌ها قرار نمی‌گیرد. علاوه بر این، انرژی کم‌تری برای مکیدن دارند و ممکن است قبل از سیر شدن، توانایی مکیدن را از دست بدهند.

3ـ صاف یا معکوس بودن نوک سینه‌ها

البته اکثر نوزادان مشکلی در این زمینه ندارند و می‌توانند نوک سینه و ناحیه‌ی اطراف آن را وارد دهان کرده و شیر بخورند. اما اگر فکر می‌کنید که شیر نخوردن نوزاد شما به دلیل فرم نوک سینه‌‌هایتان است، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید.

راه‌حل:

بافت سینه را عقب بکشید تا نوک سینه بیش‌تر بیرون بزند. در سایت معتبر orgبیان می‌شود که خارج شدن شیر از نوک سینه، به بیرون‌تر آمدن آن کمک می‌کند. بنابراین نوک سینه و ناحیه‌ی آرئول را ماساژ دهید تا شیر به سینه برگردد و نوک سینه را بیرون‌تر بیاورد. 4ـ تأخیر در تولید شیر

ممکن است برای برخی از مادران، تولید شیر کافی در سینه‌ها تا چند روز بعد از تولد نوزاد طول بکشد؛ در نتیجه، طی این چند روز، کودک انگیزه‌ی خود را برای شیر خوردن از دست می‌دهد و برای دفعات بعدی از شیر خوردن امتناع می‌کند.

 

5ـ خواب‌آلود بودن نوزاد

همان‌طور که می‌دانید، نوزادان در ابتدای تولد ساعات زیادی خواب هستند؛ اما روند زایمان و داروهایی که حین یا بعد از زایمان به مادر تزریق می‌شود، می‌تواند خواب‌آلودگی نوزاد را بیش‌تر کند. بنابراین یکی از دلایل شیر نخوردن نوزاد و لجبازی کودک در خوردن شیر می‌تواند خواب‌آلودگی او باشد.

البته بهتر است که از ابتدا به فکر تنظیم کردن خواب نوزاد خود باشید. همانطور که در سلام آگاهی آمده است:

هر چه کودک بزرگتر شود، آموزش مهارت خواب و تنظیم خواب شبانه او سخت‌تر خواهد شد و ایجاد این عادت، زمان بیشتری طول خواهد کشید. اما در نهایت همه کودکان این توانایی را دارند که سر ساعت مشخصی و با قاعده معینی بخوابند.

 

6ـ آسیب‌های حین زایمان

معمولا به دردهای مادر بعد از زایمان پرداخته می‌شود اما باید بدانید که ممکن است نوزاد هم درد داشته باشد. زایمان‌های سخت، کبودی‌های حین زایمان یا حتی زایمان خیلی سریع، می‌تواند برای کودک درد (به عنوان مثال سردرد) ایجاد کند.

7ـ سایر مشکلات جسمی

گاهی مشکلات جسمی دیگری همچون رفلاکس شدید معده به مری، کولیک، اسهال، باد معده، استفراغ یا بیرون‌روی نیز می‌تواند در نوزاد احساس ناراحتی ایجاد کرده و میل به شیر خوردن را در او کم کند. حساسیت‌های غذایی یا مشکلات دستگاه گوارشی در نوزادان رایج است.

نکات تکمیلی برای رفع مشکل شیر نخوردن نوزاد

همان‌طور که در بخش‌های قبل گفته شد، ابتدا باید دلیل مشکل را پیدا کنید. اما راهکارهای زیر هم می‌توانند نکاتی تکمیلی برای شیر خوردن بهتر نوزاد باشند.

ناامید نشوید و تلاشتان را ادامه دهید. ایجاد عادت‌ها زمان‌بر هستند. حالت‌های مختلف شیردهی را امتحان کنید تا ایده‌آل‌ترین حالت را بر اساس راحتی خودتان و راحت‌تر بودن نوزاد پیدا کنید. نوزادتان را در آغوش بگیرید و او را نوازش کنید. تا حد امکان برنامه‌ی ثابت و منظمی برای شیر دادن داشته باشید و در یک محل ساکت و به دور از محرک‌ها این‌کار را انجام دهید. اگر نوزاد نوک سینه‌تان را گاز گرفت، واکنش شدید نشان ندهید. چون این موضوع می‌تواند در کودک ترس ایجاد کند. رژیم غذایی مناسب را جدی بگیرید. اگر نوزادتان شیر نمی‌خورد، شیر را بدوشید؛ زیرا خالی شدن سینه‌ها محرک تولید شیر بیش‌تر است. ماساژ دادن سینه با روغن‌های گیاهی و گرم کردن آن، می‌تواند بر افزایش میزان شیر موثر باشد. در سایت org گفته می‌شود که نوزادان سینه را بیشتر از طریق حس و بو پیدا می کنند. برجستگی‌های کوچک اطراف نوک سینه شما (غدد مونتگومری) یک روغن معطر ایجاد می‌کند که به کودک شما کمک می‌کند تا سینه را پیدا کند و او را تشویق به شیر خوردن می‌کند. می‌توانید با دوشیدن مقداری شیر و مالیدن آن روی نوک سینه‌ها و اطراف آن به کودک کمک بیشتری کنید. کلام آخر

به عنوان نکته‌ی پایانی، اگر هیچ یک از راهکارهای فوق جوابگو نبود، حتما از یک فرد متخصص کمک بگیرید. تداوم مشکل می‌تواند رفع آن را دشوارتر کند. صبوری و مداومت نیز یک کلید بسیار مهم در گذر کردن از چالش‌های فرزندپروری محسوب می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی ۰ تا ۱۰۰ دلایل + راهکار
  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز، ۱۸ و ۱۹ اردبیهشت
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد